Jo | |
De “echte” jo wordt gemaakt van Japans eikenhout, Kashi of Kashiwa. Traditioneel wordt dat een aantal jaren te drogen gelegd voor het gebruikt wordt. Er zijn nog wel Jo makers die het op deze manier doen, maar de meeste fabrikanten drogen het hout snel in een oven. Afmetingen: lengte 128 cm, diameter 2,4 cm Japanse maten: vier shaku (3 cm), twee sun (3,03cm) en een bun (0,303cm) = 127,56cm en met een doorsnede van acht bun =2,424cm. |
|
![]() |
Bokken/Bokuto | |
Een goede Bokken (houten zwaard) wordt eveneens gemaakt van Japans eikenhout, Kashi of Kashiwa. | |
![]() |
Hakama | |
![]() ![]() |
|
|
|
Hakama vouwen![]() |
Onderdelen/benamingen van de Keikogi/Kendogi | |
![]() |
|
|
Kendogi vouwen | |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Iai Obi | |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |